Friday, September 25, 2009

Scoala Moderna,Elevi informatizati

A inceput scoala si deja copilul tau a venit sa se laude la tine acasa cu ce au venit colegii la scoala, deja a fost probabil la ei acasa sa vada ce calculatoare si-au luat peste vara, ce softuri si-au instalat ce jocuri noi sau cum si-au branduit pagina pe hi5. Totodata a aflat si de cum s-au spart parolele de la yahoo (prost, nu s-a spart nici o parola fiecare si-a dat userul si parola de buna voie pe siteuri de phishing ce seama a fi yahoo, dar nu sunt), dar si ce virusi si-a luat fiecare sau de cate ori si-au reinstalat windowsul.
Acum tu stii ce sa ii faci calculatorului copilului tau? Cum sa-l protejezi? Ce sa ii dai voie sa faca pe calculator si ce nu? De cate ori a venit sa iti spuna ca iar s-a virusat calculatorul?
Daca copilul tau acum intra la liceu si are acelasi calculator din clasa a 5-a, asta inseamna ca a trecut mult prea mult timp. Tehnologia s-a dezvoltat mai mult decat te asteptai, iar calculatorul sau nu mai face fata cerintelor actuale de navigare internet sau software, plus ca e extrem de deranjant mesajul ala din dreapta jos cu Genuine Windows.
Ce poti sa faci? Poti sa ii cumperi un calculator nou. Culmea, din cauza crizei calculatoarele nu costa foarte mult, din contra, iar acum vin si cu windows preinstalat. Partea misto la calculatoarele achizitionate cu windows preinstalat e ca vin din fabrica cu toate driverele puse, sunt instalate asa cum trebuie si nu au nici o eroare. La cerere puteti primi DVD-ul cu windows, dar si firma de calculatoare de la care achizitionati calculatorul este responsabila sa va ofere service pentru sistemul de operare la fel cum se executa service pentru vreo defectiune hardware a sistemului. Calculatoarele vin cu windows vista preinstalat, iar dupa ce se lanseaza windows 7 vor veni cu windows 7 preinstalat.

No comments: