Sunday, October 2, 2011

Actori de Elita

actorul piteştean Sebastian Papaiani a primti joi 29sept, alături de Ileana Stana Ionescu, o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti, pietonala din dreptul magazinului Cocor, care este o replică a celebrei Walk of Fame, din Los Angeles. Papaiani are 75 de ani şi a avut în cariera sa câteva roluri memorabile, printre care cele din "Păcală", "Toate pânzele sus" sau din seria "BD - Brigada Diversă".

Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame este un proiect cultural al Teatrului Metropolis, şi constă în amplasarea în asfalt a unor stele cu numele celor mai importanţi actori români. Primul care a beneficiat de această onoare a fost Florin Piersic, urmat la scurt timp de Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (post-mortem), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu şi Tamara Buciuceanu Botez.

Sebastian Papaiani s-a născut la Piteşti pe 25 august 1936, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în anul 1960, iar trei ani mai târziu a debutat în comedia regizorului Geo Saizescu, "Un surâs în plină vară".

"Ileana Stana Ionescu şi Sebastian Papaiani sunt doi creatori de viaţă, permanent tonici, radianţi, ce depăşesc luminile scenei şi ale ecranului în orice împrejurări. Ei au reuşit, prin prezenţa lor plină de farmec şi de căldură, să transmită energii pozitive, contagioase, de viaţă şi bucurie. Le mulţumesc pentru dăruirea lor şi pentru prietenia de care au dat dovadă, atunci când au acceptat ca stelele lor să strălucească în acelaşi timp", a declarat pentru Mediafax directorul Teatrului Metropolis, actorul George Ivaşcu.

În ultimii ani, Sebastian Papaiani a avut numeroase apariţii în telenovelele româneşti ale postului de televiziune Acasă, cum ar fi "Numai iubirea", "Lacrimi de iubire", "Daria, iubirea mea" şi "Nimeni nu-i perfect", unde a fost, de asemenea, apreciat. Ultimul film de lung-metraj în care a jucat a fost "Păcală se întoarce" (2006), unde a repetat rolul care l-a făcut celebru în pelicula din anul 1974.

No comments: