Tuesday, December 28, 2010

Vremea se schimba...ca vremurile

După zilele neobişnuit de calde pentru luna decembrie, trecerea la temperaturile sub 0 grade Celsius se va face brusc. De mâine sunt aşteptate precipitaţii mixte şi ger.

Iarna dă semne că revine. Sunt fenomene cu care doar persoanele trecute de 50 de ani s-au mai întâlnit. Meteorologii spun că, de obicei, luna ianuarie este cea mai caracteristică lună a anotimpului hibernal, în care se înregistrează cele mai scăzute valori minime de temperatură.

La o fermă din Argeş, văcuţele se relaxează pe muzică clasică

Văcuţele de la o fermă din comuna Stolnici au parte de muzică clasică şi animator, îngrijire medicală permanentă, un adevărat răsfăţ.Chopin, Mozart, Vivaldi, cam aceştia sunt compozitorii ale căror arii se aud zilnic în grajdiurile în care sunt îngijite văcuţele de la ferma Joiana

Frumusetile Romaniei

Transfăgărăşanul, cel mai frumos drum din lume.O spune unul dintre cele mai accesate site-uri auto din Germania, carsroute.com. Transfăgărăşanul a ajuns pe primul loc în acest top, devansând drumuri celebre, precum autostrada de peste mare din Florida şi trecătoarea Stelvio din Italia.Spectaculoase străzi de pe mapamond au pălit în faţa celei care traversează munţii Făgăraş.

A devansat drumuri celebre

„Cele mai bune drumuri ar trebui să fie un amestec perfect între curbe provocatoare şi complicate, linii drepte, lungi, pe care să poţi rula cu viteză, cu trafic foarte puţin, şi, mai ales, cu privelişti care să-ţi taie respiraţia. Capătul nordic al Transfăgărăşanului este cel mai spectaculos, fiind presărat cu serpentine, curbe lungi în formă de „S” şi coborâri abrupte, totul combinat cu o privelişte absolut uimitoare. ”, motivează membrii site-ului alegerea făcută în favoarea Transfăgărăşanului.Pe locul doi, în acelaşi top, se află trecătoarea Stelvio din Alpii italieni, cea de-a doua stradă montană asfaltată din Alpi, situată la o altitudine de peste 2700 de metri. Carsroute.com a situat pe locul trei în topul de faţă strada Lysebotn din Norvegia. Transfăgărăşanul a mai întrecut, de asemenea, strada de peste mări din Florida, strada-tunel, lungă de 1200 de metri, din China, Trecătoarea Bernardino din Elveţia şi Red Rock Scenic Road din SUA, drumul care le oferă trecătorilor o spectaculoasă panoramă asupra „Munţilor Roşii”.

Dacia sprijina Comunicarea

Dacia a livrat o flotă de 22 de vehicule către Vodafone.Maşinile vor fi utilizate de echipele de asistenţă.Utilitarele vor deservi echipele de distribuţie ale Proton, dealer deţinut de operatorul de telefonie mobilă. Vodafone a ales Van-urile Dacia pentru caracterul lor practic şi funcţional, perfect adaptat condiţiilor de lucru ale echipelor de asistenţă. Motorizarea de 1.5 dCI 75CP Euro 5 şi-a dovedit în timp fiabilitatea şi caracterul economic, datorită consumului redus de combustibil.

Prima colaborare dintre Dacia şi Vodafone

„Vehiculele din gama Dacia se bucură astăzi de încredere din partea marilor utilizatori de flote, datorită fiabilităţii dovedite, adaptării la condiţiile de rulare din România şi costurilor accesibile de utilizare şi întreţinere.

SENZATIONAL

antiderapant.....care crapa parbrizele
Câţiva şoferi s-au ales cu maşinile distruse, după ce drumarii au împrăştiat pe DN 65 un antiderapant format din nisip şi pietricele.mai mulţi şoferi s-au plâns din cauză că le-au fost sparte parbrizele maşinilor.Vinovaţi s-ar face drumarii care au vrut să deszăpezească drumul naţional 65, care leagă Piteştiul de Slatina, folosind nisip amestecat cu pietricele. Printre cei care au avut de suferit se numără şi edilul din Albota, Ion Dumitru

Naivitatea romanilor

Aveți mare grijă cui deschideți ușa în această perioadă. Șase personae au căzut ieri în plasa unui infractor care a reușit să-i convingă pe locataTânărul suna la ușile oamenilor și le prezenta o legitimație falsă, recomandându-se ca fiind casier la societatea Electrica și le cerea să îi deschidă pentru a le putea citi contoarele.După ce efectua această operațiune, falsul casier le cerea locatarilor câte 10 lei pentru serviciul făcut și le ștampila, folosindu-se de o ștampilă falsificată, una dintre facturile vechi de lumină. A reușit astfel să păcălească șase oameni care, de bună credință, i-au dat banii. Totul până când unuia dintre bărbații care i-au deschis ușa infractorului i s-a părut suspect faptul că presupusul angajat de la Electrica nu îi eliberează chitanță, deși încasează bani, și a sunat imediat la Poliție. rii unui bloc de pe Calea Bascov, din Pitești, că este angajat al firmei Electrica.

Frunza lui Udrea facuta posta

Frunza poate fi vă­zută pe toate maşinile ce trans­por­­tă scrisori sau alte bunuri de către Poşta Slovenă

Brandul turistic al României, cu sloganul "explore the Carpathian garden", care a fost lansat în vară la Shanghai, invită la explorarea "grădinii carpatice" în culori vii, predominant nuanţe de verde, dar şi albastru, galben şi portocaliu, care amintesc de natură, soare şi mare.Oficiul Internaţional pentru Invenţii şi Mărci (OHIM) şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) au declarat brandul turistic al României original şi unic, acesta urmând să fie folosit în toate campaniile internaţionale de promovare, a declarat marţi ministrul Dezvoltării, Elena Udrea.

Potrivit ministrului, The Office for Harmonization in the Internal Market (Trade Marks and Designs - OHIM) a declarat brandul României ca fiind original pe 28 octombrie, iar răspunsul celor de la OSIM a venit în urmă cu o lună.
Udrea a adăugat că a primit o declaraţie de la compania pe site-ul căreia era postată o imagine similară celei din brandul turistic al României, în care era specificat că desenul din logo-ul românesc este original.
Brandul de turism a fost realizat de asocierea THR - Asesores en Turismo, Hoteleria y Recreacion SA - Taylor Nelson Sofres.

Monday, November 29, 2010

Harry Potter 7 – the deathly hallows'

Filmul a aparut exact cand trebuia tocmai ca sa tina blocate salile de cinema pana dupa sarbatori. In final industria cinematografica va avea de castigat in acest final de an din biletele vandute la acest film.

Cat despre film, in final actiunea e misto si are o oarecare logica. Totusi nu va duceti sa vedeti filmul obositi si fara sa fiti atenti pentru ca veti spune la fel ca tipul din stanga mea de aseara care la final s-a plans de lipsa de efecte speciale si de plictiseala. Filmul e putin cam lung, dar cum au ajuns la episodul 7, se adreseaza in principiu failor Harry Potter care sunt deja impatimiti de film. Nu pot crede ca cineva care va vedea abia acum pentru prima data un film din seria HP s-ar putea sa ii placa sau sa-l inteleaga.

Cinema City au modificat IMAX-ul din Romania, renuntand la pelicula si facandu-l digital(al doilea din europa in format IMAX digital).

TNB si Europa

In fata Teatrului National se amenajeaza o scena pe care vor juca teatru niste statui. La propiu. Exista niste statui acolo care vor interpreta o scena dintr-o poveste de Caragiale (imi scapa acum cine, ce), iar pentru ele este lucrarea aia din fata Teatrului National.

Pe langa avizul pentru asa ceva si banii dati pentru aceasta lucrare, incerc sa-mi dau seama ce naiba a gandit omul ala cand a avut viziunea sau a dorit sa infrumuteseze cu ceva esplanada Teatrului National. De ce a gandit el ca punand acolo niste statui lumea va fi mai bucuroasa si va intelege actiunea statica din piesa de teatru? De ce crede ca astfel va atrage lumea catre teatru?

Meanwhile San Francisco keeps it simple:

3 Giga trafic pe luna de la Cosmote pe cartela

Cosmote aduce astazi cred ca cel mai ieftin internet mobil prepaid din .ro la cea mai buna viteza. Pentru 10 euro, 3 giga pe luna transfer, sunt mai ieftin decat oriunde altundeva, sunt disponibili oricand si mai ales acolo unde ai nevoie.

Intr-o lume de smartphone-uri am vazut o groaza de oameni care nu folosesc telefoanele destepte decat sa stea pe net, cum ar veni ca o extensie a calculatorului. Iar toata treaba asta consuma sufficient de mult traffic astfel incat sa depaseasca plafonul unui abonament normal de date. Mai mult decat atat, poate depasi usor traficul alocat pe abonament sau cartela daca te uiti la niste clipuri pe youtube, daca iti tragi cam 1000 de mailuri pe zi pe telefon, cum primesc eu si asa mai departe.
Si daca nu il folosesti pe telefon, sa ai 3 giga transfer pe stick, iti ajung fix cat iti trebuie o luna de zile ca sa stai pe net exact atat cat ai nevoie.
Depasirea de traffic pentru cartele e de 1 cent pe mega.

In schimb preturile la abonamente incep de la 8 euro pe luna si iti ofera de la 3 giga pe luna, la 20 de giga pe luna traffic inclus in abonament. Acum stau sa ma gandesc cine poate transfera 20 de giga pe luna pe internetul mobil. Deci ce sa vrei mai mult? Ce sa ai nevoie de mai mult internet? Ai internet pe cartela … fara restrictii, fara abonament, fara nimic, ai cele mai multe date pe mobil … totul e perfect.

Laptopurile Toshiba, o istorie de 25 de ani

Toshiba a marcat anul acesta cea de-a 25-a aniversare a primului laptop mass-market, Toshiba T1100. Incepand cu momentul acestei lansari din anul 1985, Toshiba a continuat sa prezinte o serie de inovatii care au crescut în mod evident asteptarile consumatorilor de la computerele portabile in ceea ce priveste solutiile de afisare, bateria, unitatile optice, hard disk-urile in format mic, performanta si comunicatiile.

Ceea ce urmeaza este doar o enumerare sumara a catorva motive pentru care Toshiba a fost si ramane un lider al inovatiei tehnologice. La numai un an de la succesul obtinut de T1100, în 1986 Toshiba a lansat primul calculator portabil cu procesor Intel 286 si, de asemenea, primul PC portabil care includea un hard disk intern. La distanta de inca un an, în 1987, Toshiba a introdus primul calculator portabil care rula pe baza unui procesorIntel 386.

Cativa ani mai tarziu, in 1990, Toshiba a lansat primul notebook cu baterie NiMH cu o autonomie de mai lunga durata si, in anul 1991, aparea primul notebook PC care dispunea de un ecran TFT (thin film transistor). Simultan cu aceasta premiera s-a lanst si primul monitor color.

Toshiba a fost primul producator care a facut, in 1992, saltul la urmatoarea platforma Intel, mai precis cea a procesoarelor 486, pentru cei dintre voi poate nu sunteti familiarizati cu astfel de tehnologii depasite. Bineinteles, un asemenea pas urias inainte in privinta puterii de calcul a insemnat, de asemenea, ca importanta autonomiei bateriei era tot mai mare, astfel incat Toshiba a introdus in 1993 primul ultra-portabil care se baza pe o baterie Litiu-Ion.

Un alt an mai tarziu, in 1994, incepea era Intel Pentium, iar Toshiba a fost prima companie care a lansat un notebook care rula pe un astfel de procesor. Odata cu viteza mai mare de procesare a crescut si nevoia pentru o unitate de stocare optica, iar Toshiba a fost primul care a introdus, in 1995, o unitate CD-ROM pe un notebook. In acelasi an, Toshiba a dezvoltat in premiera tehnologiile pentru primul DVD player din lume. Doi ani mai tarziu, in 1997, a fost lansat primul notebook cu unitate DVD incorporata, o alta premiera Toshiba.

Primul combo-drive (DVD / CD-RW multi-drive) a fost o alta reusita in premiera Toshiba, de aceasta inovatia a fost lansata in anul 2000. Tehnologiile wireless (Bluetooth ® si WLAN) au intrat in atentia publicului datorita Toshiba, care a incorporat in premiera aceste solutii in 2001.

In 2002, Toshiba a lansat primul Tablet PC full-performance, iar prima baterie cu metanol din lume a urmat la numai un an distanta, desigur, o alta inovatie marca Toshiba.

2004 a fost anul in care Toshiba a anuntat primele notebook-uri AV care ofereau o calitate video la standard LCD TV si, in acelasi an, a fost lansat cel mai mic HDD certificat Toshiba, de numai 0,85 inch, produs care a fost inclus in Guinness Book of World Records.

In 2005, Toshiba a anuntat primul laptop cu tehnologia EasyGuard® , care a marcat o serie de imbunatatiri hardware si software si a rezolvat cele mai comune probleme de securitate, fiabilitate si de conectivitate cu care se confruntau utilizatorii de business.

Doi ani mai tarziu, in 2007, Toshiba a prezentat primul dock wireless pentru notebook-uri. Practic, dock-ul avea functiile clasice ale unui astfel de dispozitiv si permitea conexiune video, LAN, USB, si alte conexiuni, dar toate acestea se realizau wireless (de la o distanta de maxim 1,5 metri).

In anul 2008 a fost lansat primul laptop cu procesor Quad-core, o alta premiera Toshiba, iar anul trecut, a prezentat primul laptop ultraportabil cu un SSD 512GB, Portégé R600.

Anul 2010 aduce alte premiere, Toshiba Satellite A660 fiind primul laptop cu tehnologia Intel Wireless Display (WiDi) si, de asemenea, A665 este primul laptop capabil sa redea continut 3D.

Toate aceste repere sunt dovezi clare ca Toshiba a fost intotdeauna in prima linie a tehnologiei si ca inovatiile noastre au impins computing-ul spre noi etape, oferind portabilitate, conectivitate wireless si productivitate la cele mai inalte niveluri.

Ce a inceput in urma cu 25 de ani cu o singura categorie de dispozitive s-a dezvoltat acum intr-o piata diversificata. In timp ce laptop-urile de tip clamshell cu ecrane de 15″ sau mai mari vor ramane prima optiune pentru crearea de continut, va aparea o cerere tot mai mare pe piata pentru dispozitive inovative de dimensiuni mai mici, precum AC100, un companion intelligent, si Libretto W100 Limited Edition

Saturday, January 23, 2010

LA MULTI ANI ROMANIA !

Duminică, piteştenii sunt aşteptaţi la manifestările organizate de Consiliul Judeţean Argeş şi Primăria Piteşti la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din b-dul. I.C. Brătianu.

Evenimentele vor începe la ora 10.00 cu o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane, la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

De la ora 10.30 va începe spectacol dedicat Unirii Principatelor Române.Fanfara ”Argeşul” a Teatrului Al. Davila va interpreta marşuri şi cântece patriotice iar orchestra Doina Argeşului” şi Ansamblul folcloric ”Dorul” ale Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş vor sustine recitaluri de muzică şi dansuri populare. Programe artistice vor susţine şi elevii Şcolii Populare de Arte şi ansamblurile Centrului Cultural Piteşti.

romanii in frigider

Temperaturile scăzute din ultimele zile au început deja să facă primele victime. O bătrână de 70 de ani care locuia singură a făcut un accident vascular cerebral şi din cauza frigului a ajuns în stare gravă si este internată în comă la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire. Când a fost găsită de rude, femeia era aproape degerată de frig.

La Pitesti in noaptea de 22-23.01 afara s-au simtit -15 grade Celsius

Friday, January 22, 2010

dilema veche a vietii

Nu citesc “Dilema veche”. Pe langa titlul neinspirat, chiar talamb, scriitura mi se pare tezista, stereotipa, plina de clisee, fara substanta si scop in afara de glorificarea de sine, snoaba si minora.

Dar cineva mi-a atras atentia asupra unui text al lui Andrei Plesu care-l descrie perfect, ba chiar mai mult, complet, in cateva randuri, pe deontologul inchipuit “Bunoara”. Superb:

“N-am să fac acum analiza evoluţiei profesionale a dlui Robert Turcescu, un jurnalist pe care l-am apreciat mult la începutul carierei sale. Între timp, o formaţie intelectuală precară şi lipsa de modestie (respectiv o infantilă vanitate de vedetă minoră) l-au destructurat. A intrat în categoria comună a gazetarilor-pedagogi, diriginţi aroganţi ai naţiunii, care iau de guler, mă-nţelegi, cu o suficienţă rudimentară, pe toată lumea. Solicitat să modereze dezbaterea finală dintre Băsescu şi Geoană, dl Turcescu şi-a văzut visul cu ochii: avea „în bancă“ doi potenţiali preşedinţi, trăia marea ocazie a vieţii lui: îi ţinea în frîu, îi regiza încruntat, le dădea cuvîntul şi li-l lua, incapabil să-şi ascundă voluptatea de a juca un asemenea rol. N-avea eleganţă, n-avea cordialitate, n-avea o cuviincioasă măsură. Iar la urmă s-a gîndit să dea lovitura: un „cadou otrăvit“, Biblia (legată în roşu), pe care cei doi combatanţi să jure că sînt băieţi buni. Prin aceasta, totul a căzut la un nivel provincial, de telenovelă. În primul rînd, mai ales în Noul Testament, juratul, indiferent pe ce, apare ca nerecomandabil (v. Matei, 5, 33-37). Dar chiar admiţînd că, in extremis, se poate recurge la un asemenea test, miza pariului trebuie să fie la înălţimea obiectului sacru. E ridicol să spui: „Jură-mi pe Biblie că nu tu ai mîncat şniţelul din frigider!“. Sau că n-ai dat în Gigi sau că nu i-ai promis ghete lui Nelu. Scena a fost, inevitabil, de un foarte autohton prost gust, iar valoarea ei de testare – cvasi-nulă. Dl Turcescu ar face foarte bine să-şi reevalueze potenţialul şi să-şi contemple găselniţele şi strategiile cu ceva mai puţin entuziasm. ”

umorul nu dauneaza sanatatii..

Un baiat ajunge acasa de la scoala si
ii spune tatalui sau:
- Tata, m-am hotarat ce o sa fac cand cresc mare!
- Ce? intreaba tatal.
- O sa intru in crima organizata!

Tatal raspunde:
- La stat sau la privat?

AFARA NINGE

cam de 3zile...ce frumoasa e iarna...pcata ca e cam frig...-20grade noaptea

Gheorghe-finantistul

Andrei Gheorghe, acest 13-14, acest gaurila fm, acest prost fm, analistul, jurnalistul, cultincapul, nemaivazutul (pentru ca nimeni nu s-a uitat la emisunile lui), idolul adolescentilor ejaculanzi, al complexatilor suferinzi, al uratelor imbatraninde, are un nou job. Acesta nu se numeste banal si minimalist “purtator de cuvant” ci aspirational si intelectualist “reformator al strategiei de comunicare”.

umor romanesc

Se duce Bula la scoala murdar...
Il intreaba profesoara: Bula ce ai patit de ai venit asa murdar la scoala?
Bula: Pai stiti doamna profesoara, au inceput ai mei aseara sa se certe...
Profesoara: Si?
Bula: Si au inceput sa se bata, si au inceput sa se bata cu mobila, si sa arunce cu scaune...
Profesoara: Pai se de ce ai venit asa murdar la scoala?
Bula: Pai avea tata un scaun moaleee..."

Tenis-Sportul alb

Pe 18 ianuarie incepe Australian Open, turneul meu preferat. Cand ajung acasa noaptea,ma uit o ora, ma culc si cand ma trezesc e sesiunea de seara. Minunat. Simt nevoia iluziei integrarii intr-un eveniment de anvergura mondiala care sa reprezinte desprinderea de cotidianul dambovitean minor si bicisnic.

Anul asta va fi foarte interesant. Eu tin cu Nadal, mai ales dupa valul de cretinism rautacios la adresa lui venit dupa accidentarea la genunchi care i-a rapit din performanta supranaturala a deplasarii. Dar Davydenko, plicticos si egal cu sine pana acum, tocmai i-a invins spectaculos si pe Federer si pe Nadal la Turneul de la Doha. Asadar se joaca. Multe orgolii, mult neprevazut, tensiune si frenezie, dar, mai presus de toate, magie si excelenta.

Asa ca am inceput sa-mi misc oasele batrane, tocmai pentru sporirea iluziei despre care va vorbeam. Plus ca trebuie sa fiu in forma si pentru supermeciurile de box din primavara. Bine, ca sa fiu sincer pana la capat, ar mai fi un motiv. Am incotro?